Babykamer inrichten

Zwanger

Inrichting van de babykamer

Nu er een baby op komst is, zal je je ook bezig moeten houden met de inrichting van de babykamer. Zorg ervoor dat je dit op tijd doet, want een baby kan zomaar een paar weken eerder komen! Er wordt vaak veel te licht gedacht over de inrichting van een babykamer en wat daar allemaal bij komt kijken. Je moet kiezen wat voor bedje er moet komen, welke kleuren je wilt gebruiken en welke accessoires je moet kopen. Dit kan vaak veel stress opleveren en het is slim om je eerst in te lezen op het internet over welke trends er op dit moment zijn en welke eisen er aan een babykamer gesteld worden.

Het bed van de baby

Het bedje van de baby is natuurlijk van groot belang. Zoals je misschien wel weet slapen baby’s enorm veel in de eerste jaartjes nadat ze geboren zijn. Zorg er daarom voor dat je een goed bedje voor de baby koopt. De eerste 6 maanden na de geboorte zal de baby in een wieg slapen. Deze wieg moet aan bepaalde afmetingen voldoen, zodat hij zo veilig mogelijk is. Zorg ervoor dat er geen scherpe randen aanzitten en er mogen geen koordjes en dergelijke binnen het bereik van de baby zitten. Ook moet de wieg goed geventileerd zijn.

De wieg inruilen voor een ledikantje

Meestal wordt de wieg na 6 maanden ingeruild voor een ledikantje, omdat het baby’tje dermate gegroeid is dat hij in een ledikantje past en dat de wieg te krap wordt. Het ledikantje moet voldoen aan bepaalde veiligheidseisen, zo moet het ledikantje minimaal 120 cm lang en 60 cm breed zijn. Het matras van het ledikantje is ook minimaal deze afmetingen. Het is belangrijk dat het matras goed aansluit op het babybedje, omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, het matras moet ook goed ventileren voor de gezondheid van de baby.

Babykamer