Gezondheid tijdens de zwangerschap

Baby

Het belang van een gezonde levensstijl tijdens de zwangerschap

Veel mensen met een kinderwens hebben de grootste moeite om eerst zwanger te raken. Wanneer de vrouw eindelijk zwanger is, betekent dit dat er een grote omslag plaats zal moeten vinden. Je bent ten slotte verantwoordelijk voor twee personen als je zwanger bent, het kindje en jezelf. Het is daarom belangrijk dat je een gezonde levensstijl gaat hanteren als je dat nog niet deed. Goede voeding, voldoende beweging en stoppen met roken en drinken zijn de belangrijkste maatregelen die je moet nemen. Het is vanzelfsprekend erg ongezond als je zou blijven door roken en drinken, dit zal zeker schadelijke effecten voor het kindje hebben. Een gezonde voeding is ook belangrijk, omdat je nu voor twee personen moet eten. Zorg ervoor dat je alle bouwstoffen, vitaminen en mineralen binnen krijgt om zo de gezondheid van de baby te bevorderen.

Voldoende sport en beweging

Tijdens de zwangerschap kunnen er verschillende kwaaltjes en pijntjes ontstaan. Op deze kwaaltjes tegen te gaan en zoveel mogelijk te voorkomen, is het van belang om voldoende lichaamsbeweging te krijgen tijdens de zwangerschap. Door genoeg te blijven bewegen zal je een goede conditie onderhouden en fitter zijn, dit heeft alleen maar voordelen voor latere fases van de zwangerschap. Zo krijg je minder last van je rug en minder last van je benen. Zorg er wel voor dat je met een lagere intensiteit traint dan dat je doet als je niet zwanger bent, omdat je wel een baby’tje in je buik hebt.

De gevaren van blijven roken en drinken als je zwanger bent

Het is niet vreemd dat er gevaren zitten aan het roken en drinken tijdens de zwangerschap. Je neemt allemaal schadelijke stoffen tot je en dit heeft zijn weerslag op de baby. Als je drinkt tijdens de zwangerschap, riskeer je dat de baby schade krijgt aan de hersenen en andere organen. Tevens bestaat de kans dat de baby een veel te laag gewicht krijgt en dat hij te vroeg geboren wordt. Als je blijft roken tijden de zwangerschap kan de placenta te vroeg loslaten, kunnen de vliezen voor de 37e week breken en kunnen dezelfde risico’s voorkomen als dat je drinkt tijdens de zwangerschap.Baby slaapt